woensdag 10 maart 2010

Die archiefwiki kan best handig zijn als je een archiefterm hoort die je niet kent. Misschien kun je hem hier vinden. Of er zelf één toevoegen om anderen mogelijk te kunnen helpen.

de http://www.postalheritage.org.uk/wiki heeft "gouden regels" opgesteld voor het gebruik van wiki's. Niet onverstandig inderdaad wanneer "jan en alleman" hun "bijdrage" kunnen leveren. Ik heb in dit opzicht vooral mijn twijfels over de kwaliteit van wat er wordt gepubliceerd in een wiki.

De site van http://refugee-archives-wiki.wetpaint.com/ is erg goed vind ik omdat twee meer weten dan 1. Wanneer er een nieuw boek verschijnt over het onderwerp dan kan het zijn dat een bezoeker van de site dit wel weet maar de beheerders van de site nog niet. Het kan de makers van de site een hoop extra kennis opleveren. Handig en zinvol! Ook de wiki van 23-archiefdingen was al erg uitgebreid en handig ook om te lezen over films en informatie te vinden over relevante sites zoals die van het filmfestival Rotterdam bijvoorbeeld. Weer een mooi voorbeeld van kennis delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten